dinsdag 1 februari 2011

Terug van ver-weg-geweest.

Na een inderhaast overgeboekte vlucht zijn we rechtstreeks van Johannesburg naar Schiphol gevlogen. Een comfortabele overtocht, zonder overstap, in een bij lange na niet volgeboekte Boeing 747.
In het Krugerpark waren wij absoluut nog niet op de hoogte van de politieke actualiteit in Egypte en de hectiek in Cairo. Dat lezen we pas in de kranten, die op onze vliegtuigstoelen liggen. Deze onaangename realistische situatie vereist een bijna bizarre overgang naar de ons zo vertrouwde wereld van alledag.

Op Schiphol helpt het warme onthaal van de lieve moeders, Astrid Vis en Yvonne Roos, ons om de eerste winterkou van het nieuwe jaar te trotseren. Bij een Hollandse kop koffie komen de verhalen-heet-van-de-naald los.

Het zijn nu al weer zoete herinneringen aan een mooie tijd.
Natuurlijk we hebben altijd de foto's nog! Als herinnering en geheugensteuntje aan wat achter ons ligt. Het zijn er ruwweg 7.000!!! maar dan wel van ons alle vier samen. Er moet natuurlijk nog wel flink in geselecteerd worden, maar daarna blijft er ongetwijfeld nog een mooie reportage over.
En verder is er ook nog de blog; die blijft voorlopig voor onbepaalde tijd voor iedereen toegankelijk. Die kan op een barre winterse namiddag altijd nog ongestoord bezocht worden, wanneer er onverhoopt heimwee is naar beelden uit de fraaie en ongevenaarde Zuid Afrikaanse natuur.

De blog is de afgelopen maand voorzien van een dagelijks verslag van onze reis, aangevuld met foto's en diaseries. In totaal zijn dat 96 berichten geworden. Hierop zijn 78 reacties binnen gekomen. Stuk voor stuk allemaal even welkom.
De stand van zaken op 1 februari 2011 is dat er in totaal 4.914 bezoeken zijn geteld aan de ONGEBAANDE PADEN-SITE. Met een absolute top van 336 hits op 27 januari.
Er blijkt onder de lieve lezertjes van de blog een lichte voorkeur voor de meer 'sensationelere' voorvallen tijdens onze reis. Zo blijkt de opname 'grootmoeder olifant komt op ons af' van 9 januari verreweg de meeste populariteit te hebben genoten.
Achter de schermen van de blog is aan de hand van statistieken vast komen te staan dat wij ons mochten verheugen in een internationaal lezerspubliek.
Nederland...................................................4.289 bezoeken
Hongarije.....................................................282 bezoeken
Zuid Afrika..............................119 bezoeken - dat zijn wij zelf!
Verenigde Staten..............................................101 bezoeken
België.........................................................43 bezoeken
Verenigd Koninkrijk....22 bezoeken - Prins Charles schijnt gek op safari's Duitsland............ ........................................19 bezoeken
Oostenrijk....................................................12 bezoeken
Singapore......................................................9 bezoeken
en tot onze grote verbazing: Verenigde Arabische Emiraten .... 7 bezoeken!

Ook de filmpjes, uit onze eigen studio in ongeëvenaarde HD kwaliteit! zijn al veelvuldig bekeken.
De top 3 is als volgt samengesteld:
1) Grazende groep olifanten - met 76 bekijkers
2) Twee leeuwen verdwijnen in de bush - met 63 bekijkers
3) Afgesloten dam - met 50 bekijkers

Het YouTube debut van Marjo heeft overigens ( nog ) niet de score bereikt, die wij ervan verwachtten.........maar wat niet is, kan nog komen..........

Zoals al eerder is vermeld zijn nog lang niet alle filmpjes ge-upload.
Uiteindelijk zullen het er meer dan 35 in totaal worden, waarvan sommige erg de moeite van het bekijken waard zullen zijn.

p.s
inmiddels is het begin maart 2011 en zijn er 37 filmjes ge-upload naar mijn YouTube kanaal. Je komt er wanneer je hier klikt op YouTube.

Als afsluiting hebben we nog enkele verassende cijfers.
De kilometerteller van de gehuurde auto gaf 5.435 km aan bij aflevering.
En om tot slot, volledigheidhalve, nog een paar minder relevante getallen te noemen: 35 broden zij er genuttigd in de maand januari tijdens onze reis, 98 eieren, 5 flessen rode wijn, 5 kilo mango's en een onbekend aantal koekies.

Met deze laatste informatie neem ik - voorlopig - vriendelijk afscheid met dank voor al jullie welgemeende belangstelling.

2 opmerkingen:

  1. Fijn dat jullie weer heel thuis zijn en ik heb genoten van je verslagen, filmpjes en geweldige fotoos!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel apart om dit laatste bericht thuis achter mijn bureau te lezen! het zijn zeker mooie herinneringen en het nalezen van de blog zal ik ook veel gaan doen. De views uit oostenrijk zouden wel eens van mijn familie kunnen zijn, maar dat weet ik niet zeker! :)
    Ik houd youtube in de gaten!
    Liefs, Femke

    BeantwoordenVerwijderen