maandag 19 augustus 2024

ANBI-informatie - Stichting Vrienden van Centre Simama

Naam van de instelling 

Stichting Vrienden van Centre Simama

RSIN nummer

866276609

Contactgegevens van de Stichting 

Mispelstraat 30
4849BC - Dorst
tel. 0161-416039
hllhoedemaker@gmail.com

Omschrijving van de doelstelling 

Het ondersteunen van de doelstellingen van het Centre Simama, een revalidatiecentrum voor gehandicapte kinderen en volwassenen in het hart van de stad Kisangani, een stad van circa 1.500.000 inwoners in de Democratische Republiek Congo-Kinshasa. Hier worden de minst draagkrachtige gehandicapten uit Kisangani en omgeving opgevangen en wordt hen al of niet tijdelijk onderdak verleend. Voorts krijgen zij (para)medische behandelingen en worden zij met scholing en educatieve programma's begeleid ten einde een waardige positie in de plaatselijke gemeenschap te verwerven.

Hoofdlijnen van het beleidsplan

Het revalidatiecentrum voorzien van materiële hulp in de vorm van het voorzien in (para)medische apparatuur en instrumentarium. Het mede financieren van gebouwen en verbouwingen aldaar. Het ondersteunen van scholing en educatie van (para)medische personeel en patiënten van het centrum.
Het bijdragen in behandelingskosten voor hulpbehoevende patiënten. 

Functies en namen van bestuurders

Voorzitter
W.H.J.M. Berflo

Secretaris 
H.L.L. Hoedemaker

Penningmeester
D.C.W.M. van den Wijngaard

Bestuurslid
T.M. van der  Weijden

Mede bestuurslid - contactpersoon Centre Simama in Kisangani 
J.M.M. Kayukwa Ngoy

Beloningsbeleid 

Bestuurders worden financieel niet beloond voor activiteiten, welke dan ook, noch ontvangen zij onkosten vergoeding of tegemoetkoming in de kosten van het bijwonen van vergadering.

Verslag van uitgeoefende activiteiten 

Vanaf deze site, die u momenteel bezoektworden alle activiteiten van de Stichting Vrienden van Centre Simama weergegeven en kunt u deze volgen door te navigeren naar nieuwere post.

Financiële verantwoording

De stichting ontvangt van een aantal sympathisanten bijdragen voor haar activiteiten ten behoeve van het Centre Simama in Kisangani, Congo D.R. Deze bijdragen variëren in hoogte en regelmaat in de tijd. In de jaren 2019/2020/2021 is het revalidatiecentrum voor de Catharinaparochie in Oosterhout (N.Br.) een eigen doel geweest van de landelijke Bisschoppelijke Vasten Actie. In de komende jaren zijn er opnieuw, onder de vlag van de Bisschoppelijke Vasten Actie, acties gepland ten behoeve van het centrum. Mond op mond reclame in de regio Oosterhout en omliggende kerkdorpen genereert aandacht voor de doelstellingen van de Stichting.  

Het beheer van het vermogen van de Stichting

Het vermogen van de Stichting wordt beheerd middels een ING-rekening ten name van de Stichting.
In overleg met de heer Jean-Marie Moma Kayukwa Ngoy,  administrateur en bestuurslid van het Centrum in Kisangani, worden de nodige financiële middelen, na beoordeling van het stichtingsbestuur, ten behoeve van het Centre Simama beschikbaar gesteld. Wanneer het Centre Simama selfsupporting is en niet meer afhankelijk is van donaties van weldoeners, is de doelstelling van de Stichting Vrienden van Centre Simama bereikt. De resterende financiële middelen worden dan overgemaakt naar het revalidatiecentrum in Kisangani, dan wel naar een Stichting in Nederland met een gelijkend oogmerk om gehandicapten in Afrika te steunen. 


Aldus opgemaakt
19 augustus 2024
te Dorst
HH