maandag 19 augustus 2024

Algemeen nut beogende instelling - Centre Simama Kisangani

Naam van de instelling 

Stichting Vrienden van Centre Simama

RSIN nummer

866276609

Contactgegevens van de Stichting 

Mispelstraat 30
4849BC - Dorst
tel. 0161-416039
hllhoedemaker@gmail.com

Omschrijving van de doelstelling 

De stichting ondersteunt de doelstellingen van het Centre Simama, een revalidatiecentrum voor gehandicapte kinderen en volwassenen in het hart van de stad Kisangani, in de Democratische Republiek Congo-Kinshasa. De doelstelling van de organisatie is om de minst draagkrachtige gehandicapten uit Kisangani en omgeving op te vangen en hen tijdens de revalidatie al of niet tijdelijk onderdak te verlenen. Naast de (para)medische behandelingen worden de patiënten begeleid met scholing en educatieve programma's zodat zij economisch zelfstandige en sociaal waardige positie in de plaatselijke gemeenschap kunnen innemen.

Hoofdlijnen van het beleidsplan

Het beleid is erop gericht om het revalidatiecentrum te voorzien van materiële hulp in de vorm van (para)medische apparatuur en instrumentarium. Voortschrijdende professionalisering draagt bij aan het algemeen nut van het centrum, waardoor lokale instanties in toenemende mate een beroep doen op het revalidatiecentrum. Hierdoor wordt het centrum op den duur zelfredzaam en minder afhankelijk van giften en donaties van weldoeners uit het buitenland. 


Functies en namen van bestuurders
Voorzitter
W.H.J.M. Berflo

Secretaris 
H.L.L. Hoedemaker

Penningmeester
D.C.W.M. van den Wijngaard

Bestuurslid
T.M. van der  Weijden

Mede bestuurslid - contactpersoon Centre Simama in Kisangani 
J.M.M. Kayukwa Ngoy

Beloningsbeleid 

Bestuurders worden financieel niet beloond voor activiteiten, welke dan ook, noch ontvangen zij onkosten vergoeding of tegemoetkoming in de kosten van het bijwonen van vergadering.

Verslag van uitgeoefende activiteiten 

Op site https://ongebaandepaden.blogspot.com worden alle activiteiten van de Stichting Vrienden van Centre Simama in Kisangani weergegeven. U kunt de posts volgen vanaf 8 oktober 2018 door te navigeren op deze site.

Financiële verantwoording

De stichting ontvangt van een sympathiserende instellingen bijdragen voor haar activiteiten ten behoeve van het Centre Simama in Kisangani, Congo D.R. Deze bijdragen variëren in hoogte en regelmaat in de tijd. In de jaren 2019/2020/2021 is het revalidatiecentrum voor de Catharinaparochie in Oosterhout (N.Br.) een eigen doel geweest van de landelijke Bisschoppelijke Vasten Actie. In de komende jaren zijn er opnieuw, onder de vlag van de Bisschoppelijke Vasten Actie, acties gepland ten behoeve van het centrum. Mond op mond reclame in de regio Oosterhout en omliggende kerkdorpen genereert aandacht voor de doelstellingen van de Stichting.  De aan de stichting toegekende gelden komen voor de volle 100% ten goede aan het centrum. Hiervan wordt op deze site verslag gedaan.

Het beheer van het vermogen van de Stichting

Het vermogen van de Stichting wordt gevormd door subsidies, collectes en schenkingen, daarnaast worden er ten bate van het revalidatiecentrum acties georganiseerd. 
In overleg met de heer Jean-Marie Moma Kayukwa Ngoy,  administrateur en bestuurslid van het Centrum in Kisangani, worden de nodige financiële middelen, na beoordeling van het stichtingsbestuur, ten behoeve van het Centre Simama beschikbaar gesteld. Wanneer het Centre Simama zelfredzaam is en niet meer afhankelijk is van donaties van weldoeners, is de doelstelling van de Stichting Vrienden van Centre Simama bereikt. De resterende financiële middelen worden dan overgemaakt naar het revalidatiecentrum in Kisangani, dan wel naar een Stichting in Nederland met een gelijkend oogmerk om gehandicapten in Afrika te steunen. 


Aldus opgemaakt
19 augustus 2024
te Dorst
HH


Geen opmerkingen:

Een reactie posten