maandag 18 augustus 2014

Wandelen voor wildlife

Op 4 oktober, Werelddierendag, wordt wereldwijd een Global March for Elephants and Rhinos georganiseerd om aandacht te vragen voor de sterke afname van deze iconische dieren en de (illegale)handel. De verwachting is dat het een grote mars wordt. De organisatie daarvan is in ieder geval groots opgezet, de olifant, de neushoorn en de leeuw waardig.

Op dit moment zijn er al meer dan 113 steden wereldwijd aangesloten die mee gaan doen. De mars hier in Nederland vindt naar alle waarschijnlijkheid plaats in Amsterdam. Kijk hiervoor op Facebook Events. In sommige steden wordt, in plaats van de olifant of de neushoorn, de leeuw als prominent aansprekend dier genomen. In Amsterdam zal dat waarschijnlijk ook het geval zijn. Het gaat om dieren, die tot de verbeelding spreken en die allemaal door illegale stroperij bedreigd worden in hun voortbestaan in het wild.

De Stichting SPOTS - Save & Protect Our Treasures - maakt zich sterk voor onvervangbare schatten in de natuur.
"Gebouwen die verwoest zijn kunnen worden herbouwd; vernietigde kunstwerken kunnen worden vervangen door nieuwe creaties; maar ieder dier en elke plant die uitsterft is op de meest absolute wijze dood en voor altijd verloren"

Het initiatief van Knuffelfarms is om jonge dieren in contact te brengen met kinderen en zo aandacht te vragen voor commerciële trofee- en sportjachten op wilde dieren. Met name wordt aandacht gevraagd over het zeer dubieuze canned-hunting. Lees meer over canned-hunting op de website van knuffelfarms.

Interesse in moreel-verantwoord wandelen, waarbij je tegelijkertijd je fysieke conditie in vorm houdt en wil je bijdragen aan het behoud van een rijk gevarieerde leefwereld voor de generaties na ons, houdt dan de sociale media in de gaten en Save The Date op 4 oktober aanstaande.

1 opmerking:

  1. Prachtig dat jullie aandacht vragen voor deze bijzondere wereld mars! Dieren hebben geen stem, WIJ wel!

    BeantwoordenVerwijderen