zaterdag 25 april 2015

Wereldwijd gaan met Wereldcontact

Wereldcontact is een bijzondere reisorganisatie die in 1959 werd opgericht als stichting om het voor familieleden van geëmigreerde Nederlanders naar onder meer Canada, de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en Australië eenvoudiger te maken hun verre familieleden 'in den vreemde' op te zoeken. Inmiddels is Wereldcontact uitgegroeid tot een eigentijdse reisorganisatie die bijzondere reizen samenstelt naar vele verre bestemmingen. Diverse ervaren en lokaal deskundige reisadviseurs dragen samen met enthousiaste vrijwilligers in belangrijke mate bij aan een interessante en prettige reisbeleving van de individuele reizigers.
Een van die enthousiaste vrijwilligers is senior advisor van Dierenpark Amersfoort Marjo Hoedemaker en sinds 2013 de expert op gebied van dieren en wildlife bij Wereldcontact.

Wereldcontact reis naar Ecuador en de Galapagos eilanden 2013

Wereldcontact is niet zomaar een reisorganisatie. Al sinds de tijd dat Wereldcontact reizen voor Nederlanders naar hun geëmigreerde familieleden faciliteerde bestaat er een Wereldcontact Reisclub. Het is de grootste Reisclub van Nederland met door passie gedreven vrijwilligers. De leden van deze Reisclub ontvangen naast de vele voordelen, zoals korting op fotoalbums, reductie op Schiphol Parkeren en korting op de Europeesche reisverzekering, elk kwartaal het Marco Polo reismagazine met interessante natuur- en cultuurreportages, reisverhalen en interviews die uw perspectief op reizen zullen verbreden. Voor € 19,75 per jaar bent u lid van de Wereldcontact Reisclub.

Algemene Telefoonnummers
Reisinformatie en boekingen: 088-5305305 (lokaal tarief)
Ledenservice: 0343-530555 voor alle vragen over uw lidmaatschap.
E-mail: reisclub@wereldcontact.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 09.00 tot 20.00 uur
Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur

Voor bezoek graag een telefonische afspraak maken.

Al zo lang de mensheid bestaat reizen we de wereld rond. Op zoek naar nieuwe inzichten, avontuur, ontspanning en vele andere redenen om het leven te verrijken. Rondreizen door onbekende omgevingen halen ons uit ons dagelijks ritme, schudden ons even wakker, stimuleren ons welzijn en dragen bij aan persoonlijke ontwikkeling. Eenmaal in een ander land lijken we meer open te staan voor verfrissende denkbeelden. De automatische piloot wordt even afgezet en we kijken, ruiken, proeven, voelen en horen veel beter wat er om ons heen gebeurt. Kortom, reizen is een beléving.

Uniek voor Wereldcontact is de medewerking van vrijwilligers. Dit zijn zeer 'bereisde' mensen, die hun reiservaringen graag met anderen delen. Veel van hen hebben in de loop der jaren een specialistische kennis opgebouwd over specifieke landen, anderen over een speciaal onderwerp. Deze vrijwilligers begeleiden de reis vanaf Schiphol. Onderweg staan zij klaar om er voor te zorgen dat u aan uw reiservaring aangename herinneringen blijft bewaren.

Met zijn gepassioneerd enthousiasme voor dieren is Marjo een aangewezen persoon om natuurreizen te begeleiden. Afrika met zijn enorme variëteit aan wildlife is zijn 'tweede vaderland'. Als olifantenexpert is hij in het Krugerpark van Zuid Afrika helemaal in zijn element. In juni 2014 reisde hij met een gezelschap van Wereldcontact naar Oeganda om de reis GORILLAGELUK te begeleiden. Het was een relatief klein clubje liefhebbers en dat gaf de 'expeditie' juist dat beetje extra intimiteit, waardoor het voor iedereen een uiterst memorabele reis geworden is. Het contact in de nabijheid van de in het wild levende gorilla's was ronduit een onvergetelijke ervaring voor het hele reisgezelschap.


Begin van dit jaar ging een gezelschap op weg naar de Zuidpool. De vrieskoude blauwe luchten met hun snijdende ijzige winden en het verblindend witte poollicht van Antartica stonden in schril contrast met de soms verzengende droge zomerhitte van 'donker Afrika', maar de natuur is in beide continenten fascinerend en het wildlife is er ongeëvenaard. Om op de Zuidpool een van de meest onontdekte natuurgebieden op aarde te betreden, was voor de alle poolgangers de beleving, die hen het meest is bijgebleven. Alleen wanneer je de koffers pakt en er op uit trekt, is het mogelijk om de fascinatie van het onbekende te ervaren en of het nou 30 graden boven nul of 30 graden onder nul is, je doet altijd ervaringen op die je leven thuis in een ander perspectief plaatsen.


Marco Polo Reizen heeft in de loop der jaren een reputatie opgebouwd op gebied van cultuurreizen binnen Europa, waar Wereldcontact haar sporen verdiend heeft op het terrein van natuurreizen met verre bestemmingen. Sinds 2014 bundelen Wereldcontact Reizen en Marco Polo Reizen hun krachten. Samen vullen ze elkaar goed aan; cultuur binnen Europa en natuur wereldwijd. Door in te zetten op variatie in de verschillende rondreizen is er voor ieder wat wils. Het karakter van de reis bepaalt in hoge mate het gezelschap. U gaat dan ook veelal met gelijkgestemden op pad. De rondreizen met Wereldcontact en de Marco Polo Reizen kenmerken zich door een grote variëteit. Niet alleen staan er unieke natuurreizen op het programma, ook op het gebied van cultuurreizen hebben de reisorganisaties aardig wat verrassends in petto.

Momenteel is Marjo voor de tweede keer als reisbegeleider voor Wereldcontact onderweg naar Latijns Amerika, Ecuador en de Galapagos eilanden om precies te zijn. Met hetzelfde enthousiasme als waarmee hij in mei 2013 voor de eerste keer deze natuurreis maakte begeleidt hij ook nu weer een groep liefhebbers op deze bijzonder fraaie natuurreis. Dit keer reist zijn vrouw Liesbeth in het gezelschap mee.
Het waren niet alleen de condors en gieren die met hun vrije vlucht hoog in de strak blauwe luchten van Ecuador tot zijn verbeelding spraken of de bijna buitenaardse dierenwereld van de geïsoleerde eilandengroep voor de kust, juist ook de vooralsnog ongerepte natuur waarin zij leven trof hem.


Voor deze zomer staat verder nog een reis naar Sri Lanka op het programma met een bezoek aan de Kandy Esala Parahera, het een week lang durende wereldwijde unieke festival waarbij de Heilige Tand van Boeddha in een olifantenprocessie wordt rondgedragen. Verder in het jaar wordt een spectaculaire reis naar Spitsbergen gepland.
Voor het volledige actuele programma kunt u terecht op de website van Wereldcontact.

Algemene contactgegevens

Wereldcontact Reizen B.V.
Postbus 4029
5203 GA 's-Hertogenbosch
Telefoon: 088-5305305
Fax: 0343-520334

Platinalaan 4
5234 GH 's-Hertogenbosch
Telefoon: 073-8443470
Fax: 0343-520334

E-mail: info@wereldcontact.nl
IBAN: NL84 RABO 01453806 88
KvK Utrecht: 30058259
BTW-nr: NL004559964

Geen opmerkingen:

Een reactie posten