woensdag 26 december 2012

Lawrence Anthony


De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

HET UNIVERSUM IS VEEL GROTER EN DIEPER DAN LOUTER MENSELIJKE INTELLIGENTIE.
a christmas-like - wildlife - story.......................

Een stoet van 31 olifanten brengt een eerbetoon bij het overlijden van Lawrence Anthony.
Maar, in Godsnaam, hoe kunnen zij dat weten???

Lawrence Anthony is bij leven al een legende in Zuid Afrika en schrijver van 3 boeken waaronder de bestseller The Elephant Whisperer.
Onverdroten zette hij zich in voor wildlife. Hij redde en rehabiliteerde olifanten over heel de wereld van onmenselijke wreedheden. De dappere redding van dieren uit de Baghdad Zoo tijdens de invasie van de Verenigde Staten in 2003 is te danken aan zijn onverschrokken persoonlijke inzet.

Op 7 maart 2012 overleed Lawrence Anthony.


Hij wordt door zijn vrouw, twee zonen, twee kleinzonen en talloze olifanten herinnerd en node gemist.
Twee dagen na zijn overlijden verschijnen er groepen wilde olifanten, onder aanvoering van twee grote matriarchen ( vrouwelijke leiders in een olifanten kudde ), voor de deur van zijn huis in het Thula Thula reservaat. Afzonderlijke wilde kuddes kwamen in rijen aan om van hun geliefde menselijke vriend afscheid te nemen.

In totaal wandelden er 31 olifanten in majesteitelijke rust bijna 20 kilometer om bij zijn Zuid Afrikaanse huis te komen.

Degenen, die dit spectakel aanschouwden waren vanzelfsprekend diep onder de indruk, niet alleen vanwege buitengewone intelligentie van de dieren en de exacte timing, waarmee zij het verscheiden van Lawrence aanvoelden, maar juist ook vanwege het ongelofelijke geheugen van de dieren en hun vermogen om hun emotie in een dergelijke georganiseerde actie uit te dragen, om nog maar niet te spreken van het ontzag voor het feit dat een dergelijke emotie kennelijk in de dieren kon worden opgewekt.

In een plechtige rij, één-voor-één achter elkaar, trok dagenlang een langzame stille tocht van hun leefgebied naar het huis van Lawrence.Hoe konden de olifanten van het reservaat, die kilometers verderop in verschillende gebieden van het park graasden, op de hoogte zijn van Anthony’s dood?
Een goed mens overlijdt en plotseling, aldus Rabbi Leila Gal Berner, Ph.D., komen - van kilometers en kilometers ver - twee kuddes olifanten in beweging, die aanvoelen dat ze een dierbare menselijke vriend verloren hadden, in een plechtige bijna 'begrafenis-achtige' stoet, om bij de deur voor het huis van de overleden man acte de précence te geven bij de treurende familie.

Als er ooit een moment is waarop we werkelijk de wonderbaarlijke 'onderlinge verbondenheid van alle levende wezens' kunnen voelen en waarnemen dan is dat wanneer we de olifanten van Thula Thula gedenken.
Een mensenhart stopt en honderden olifantenharten rouwen.
Dit mensenhart, dat zo van liefde voor wildlife overvloeide, bood hulp aan de deze olifanten en zij kwamen op hun beurt hun vriend een liefdevol eerbetoon aanbieden.

Lawrence's vrouw, Francoise, was bijzonder geraakt, te meer omdat ze wist dat de olifanten meer dan drie jaar lang niet meer bij hun huis geweest waren!
Toch wisten de dieren kennelijk waar ze naar op weg waren.
De olifanten wilden klaarblijkelijk hun grote achting betuigen aan hun vriend, die zo vele olifantenlevens had gered, - en daarin waren zij wel zo loyaal, dat zij twee dagen en twee nachten lang - zonder iets te eten of te drinken - bleven.

Toen, op een ochtend, vertrokken ze en maakten ze hun lange tocht terug.Geen opmerkingen:

Een reactie posten