maandag 7 oktober 2013

Miniaturen uit Zuid Afrika

Vlinders, vliegen, kleine torren, spinnetjes, mieren, muggen en motten vormen een eigen 'wildlife' wereld in Zuid-Afrika. Een miniatuur wereldje van 'enge' insecten, waar vaak langs gelopen wordt en, vaker nog, over heen.

Diny de Wit uit Pretoria zoemt met haar macro lenzen haarscherp in op deze micro-cosmos en ontsluit daarmee een wonderlijke wereld vol van verrassende vormen en kleuren van een veelal ongekende pracht. Een schoonheid die menigeen ontgaat en waarvoor het menselijk oog soms te kort schiet.

Zij legt Zuid-Afrika onder een vergrootglas en focust op bloemkelken, waarin mieren op ragfijne meeldraden balanceren en opent ogen voor dauwdruppels, die de omringende natuur onder een natuurlijke loep leggen. Wel eens een mier water zien drinken?

Kijk op de onderstaande foto-compilatie, met de Morning Mood van Edward Grieg eronder worden al die 'enge' insecten plotseling onwaarschijnlijke wondertjes van de natuur. Geniet van wildlife in micro formaat.....Raak je niet uitgekeken op dit miniatuur-spektakel, volg dan Diny op haar picasa-site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten