vrijdag 15 november 2013

Krugermuseum

Vrijdag 8 november zijn we naar Letaba geweest, het oudste Rest Camp van het Krugerpark. Onderweg konden we heel even uitstappen op een brug waar we weer krokodillen van formaat zagen. We meenden te zien, dat 1 krokodil maar 3 poten had en vroegen ons af hoe hij zich van het droge naar het water kon verplaatsen. Even later kwam er beweging in en bleek hij toch geen poot te missen.
We zijn 2 keer gestopt voor een prachtige kameleon.
Hoewel je op die plaatsen de auto niet mocht verlaten, ging Marjo er toch uit om de diertjes veilig op een takje naar de overkant van de weg te brengen. Ze zijn namelijk niet zo vlug en kunnen gemakkelijk worden doodgereden.


Rest Camp Letaba ligt in een mooie omgeving.

In kamp Letaba bevindt zich het Krugermuseum.
Hier wordt het leven van de 7 beroemdste olifantstieren van het park the-magnificent-seven in beeld gebracht.
Wat een enorme slagtanden kunnen die dieren krijgen! Wij vielen erbij in het niet.
De slagtanden van deze zeven reuzen worden prachtig tentoongesteld met daarbij een levensbeschrijving van deze dieren. Op één na zijn ze allemaal een natuurlijke dood gestorven.
Daarnaast beschikt het museum over een kompleet olifantenskelet en een collectie schedels van de meeste diersoorten die we in levende lijve hebben gezien.


Na de picknick zijn we naar huis gegaan en hebben allemaal een poosje gezwommen in het zwembad achter ons huis. Er dienden zich enkele gekleurde Zuid-Afrikanen aan die graag zwemles van ons wilden. Ze waren leergierig en maakten snel vorderingen. Ze waren erg dankbaar en zeiden : "God bless you" en vroegen of we de volgende dag weer kwamen. Gelijk hebben ze om kansen te benutten. Het was weer een leuke dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten