vrijdag 8 november 2013

Olifants

Onze Zuid Afrika correspondent Hennie is weer on-line.

Inmiddels is het zaterdag 2 november.
Vandaag staat Olifants op het programma, een Rest camp 50 kilometer ten noorden van Satara en tevens de naam van de rivier die daar langs stroomt. Op de heenweg komen we een kudde van honderden buffels tegen, die we een poos aandachtig hebben gadegeslagen. Heel bijzonder!
Camp Olifants heeft een mooie picknickplaats, waar de rivier langs meandert en door het prachtige landschap snijdt. We zien er veel grote vogels: de witruggier, de visarend, 'n wahlbergsarend en de Afrikaanse nimmerzat.

Volgens Liesbeth is de winkel bij Olifants vernieuwd, tijd voor souvenirs. Shoppen dus!

Op de terugweg werden we plotseling gevolgd door twee flinke olifantenstieren met wapperende oren. Volgens Marjo was er niks om ons zorgen over te maken, maar stiekem waren Suus en ik toch een beetje bang. We waren blij weer mooi op tijd en heelhuids bij het huisje aan te komen.
Marjo gaat elke dag om half 6 nog even naar Nsemani, een dam in de buurt van ons Rest Camp, want daar is volgens hem altijd wel wat te beleven. Om de beurt gaan we een keer mee. Gisteren was Herman meegegaan en hij kwam terug met prachtige foto's van enkele grote Zuidelijke hoornraven.


Afhankelijk van de hoogte van het waterpeil aan de Nsemani dam kun je vanaf de asfaltweg redelijk dichtbij komen en heb je een goed zicht op nijlpaarden in het water en waterbokken aan de oever. Bovendien is het een geschikte plaats om ijsvogels, reigers en plevieren te spotten. In en om de plas is altijd wel wat te beleven.

Het is een favouriete drinkplaats voor olifanten, wildebeesten, zebra's, waterbokken, bij gelegenheid een verlegen nyala en vaak een leeuw of een luipaard.

Het volgende filmpje van olifanten, die een bad nemen aan de Nsemani dam, heb ik van internet geplukt.Vandaag was ik aan de beurt om met Marjo mee te gaan. Heel leuk was het om te zien dat er drie jonge nijlpaarden aan het stoeien waren. Ze renden elkaar achterna het water in en uit. Tot dan toe had ik nijlpaarden alleen in het water zien liggen of rustig aan de kant zien staan.

Wat verder prachtig was, was de zonsondergang waar ik nog snel even een paar foto's van heb gemaakt.

Sinds de 1ste november hoeven we pas om half 7 binnen te zijn. Het eten stond klaar en konden meteen aan tafel.
Echt vakantie.


Tot zover weer onze belevenissen in het Krugerpark.
Bij toeval ondekte ik dat er in een winkelcentrum dat Wifi beschikbaar is, dus kan mijn verslag de lucht in.
Tot de volgende keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten