zondag 26 februari 2012

De 10.000ste bezoeker op ongebaande paden...

Wat begonnen is als een middel om mijn 95-jarige moeder in Nederland - dank zij de door Agnes dagelijks uitgedraaide print - op de hoogte te brengen van de avonturen van haar zoons in Zuid Afrika, is inmiddels uitgegroeid tot 'globale' proporties. Van de Kruger-reis die Marjo en ik in januari 2011 maakten schreef ik een dagelijks verslag op de blog. En .... zeer tot mijn verrassing kwam de site op PageAdviser.com en werd er wereldwijd ingelogd op de site van 'ONGEBAANDE PADEN'.
Vandaag dinsdag 28 februari 2012 is deze weblog voor de 10.000ste keer bezocht. Om precies te zijn werd om 21.30 uur vanavond deze 10.000ste geregistreerd. Marjo was nota bene de 10.000ste bezoeker!!!!!
Om dit memorabele feit te vieren en als dankbetuiging aan de talloze trouwe bezoekers van de blog is er een filmpje met schitterende plaatjes op de site geplaatst en daarbij passende muziek geplaatst, een ode aan Afrika.
Geniet ervan.


Ter informatie kan ik verder melden dat de belangstelling voor de weblog niet alleen vanuit het  Nederlands taalgebied komt, maar ook van onverwacht verre oorden. In volgorde van oplopende bezoekers aantallen worden in de statistieken achtereenvolgens Egypte, Verenigd Koninkrijk, Maleisië, Duitsland, Zuid Afrika, Rusland, Verenigde Staten, Hongarije, België en natuurlijk Nederland vermeld. Ook worden - met geringere bezoekers aantallen - onder meer Italië, Oekraïne, Kroatië, Japan, Australië, Honduras en Bangladesh genoemd. Zij zullen ongetwijfeld de vertaal-knop op de site gevonden hebben.

Even iets van praktische aard: de bezoekers aantallen zijn kennelijk ook niet aan de - nimmer aflatende - aandacht van het YouTube team ontsnapt: BIG BROTHER IS WATCHING YOU!
In november van het afgelopen jaar kreeg ik namelijk een uitnodiging van Google-YouTube om inkomsten te genereren met de filmpjes, die via YouTube op de weblog geplaatst zijn. Google kiest daarbij automatisch - op basis van de video-inhoud - wat voor een soort advertenties worden weergegeven. Inkomsten worden gegenereerd wanneer bezoekers deze advertentie bekijken en/of erop klikken.

Nou ben ik er in eerste instantie niet zo enthousiast over om een hobby als deze te commercialiseren en heb ik een hekel aan ongevraagde reclame boodschappen. Maar bij nader inzien - ik krijg zeggenschap over de vorm en de plaatsing van de reclame boodschappen - lijkt het me echter een aardige idee om met de inkomsten, die ermee gepaard gaan, bij te dragen aan de projecten, welke Liesbeth en Marjo voor hun Afrikaanse vrienden - die in het Krugerpark werken - opzetten.

Dit jaar helpen zij Flora met het bouwen van een degelijke woning voor haar.
Dus, ik zou zeggen: kijk met grote regelmaat naar onze filmpjes van YouTube, klik er naar hartelust op.  In de rechter kolom naast de blog staat de link: Kruger filmpjes uit eigen Hoed&Hoed-studio geniet ervan ( het mag mateloos! ) en........... je helpt er op dit moment Flora mee.

Flora met twee van haar collega-vriendinnen, die werken in het Krugerpark.


Flora, voor haar huis-in-aanbouw met haar zoon en haar zus.


Van mijn kant beloof ik jullie, als trouwe blogvolgers, op de hoogte te houden van de voortgang van de projecten............

Update
Inmiddels - het is februari 2016 - hebben we Flora een eerste donatie kunnen doen. Meer hierover leest u op de pagina over Mopani.

1 opmerking: