donderdag 27 januari 2011

Vijfentwintigste dag: familie Vlermuis op jacht

De 'vlermuis' van gisterennacht heeft afgelopen nacht een staartje gekregen. Rond half twee ging 'vlermuis' op zoek naar fouragering. Daartoe werd slaapkamer en douche met sonar afgefladderd en op insecten doorzocht. Het diertje belandde van de gordijnen op bed en vervolgens in een hoekje van de kamer. Ondertussen was Femke abrubt uit haar door-olifanten-bevolkte-dromenland gewekt. Zij ging manmoedig dapper op vleermuizenjacht. Ridderlijk heeft Fred het nachtelijke spookje buiten gezet en het diertje de vrijheid teruggegeven. Inmiddels zijn er ook in onze kamer 4 vrolijke fladderaars ontdekt, die vooralsnog rustig ondersteboven doorhangen aan het rieten plafond.
Tot zover de nachtelijke escapades van de Afrikaanse familie Vlermuis.

Op onze dagtour zagen we aan Lake Sunset 3 monsterlijk grote krokodillen, waarvan Marjo de leeftijd schatte van de oudste op tenminste 80 jaar. Hij lijkt in topconditie! We konden ze op veilige afstand rustig in het vizier houden met alle respect voor hun gezegende leeftijden. Het verhaal gaat dat zo'n knaap met gemak een drinkende giraffe het water in sleurt. Dat moet een titanengevecht zijn, want een giraffe laat zich niet zomaar kopje onder trekken.
Verder kruisten twee giraffen, enkele koekoe's en een enorme groep gazellen ons pad. Het is een lust voor het oog om stil te staan bij hun motorische behendigheid, waarmee ze in meters lange sprongen hoog boven het savannegras lijken te zweven. Een vaardigheid, die ze overigens niet kunnen missen om hun mooie koppies en ranke lijfjes uit de niets ontziende tanden van de altijd en overal rondsluipende vleeseters te redden.

NU EEN TERZIJDE:

Dit om de verschillende zorgzame moeders gerust te stellen.
Ondanks alles slapen en eten we goed. We voelen ons gezond en spreken nog geen wartaal! Dank zij dagelijks een flinke portie vers fruit houden we het vitaminenpeil aardig op nivo. Het fruit is ronduit fantastisch. Er komt geen import aan te pas. Het komt direct, zongerijpt, op tafel! We proeven hier hoe bijvoorbeeld een banaan eigenlijk hoort te smaken.
In een jolige bui kocht Marjo langs de weg 5 kg. mango's. Twee kilo hiervan heb ik voor vanavond in een jelly-toet verwerkt ( waarvan morgen verslag ). Verder zwaait Fred, in nationale drie-kleur ( een schort, die hij met gepaste trots daarbij draagt ) bijna dagelijks vaardig met koksmes en vork boven een authentieke Afrikaanse braai. Deze wordt door hem deskundig met behulp van een speciaal daarvoor bestemde 'braaibox' zonder pardon in lichterlaaie gezet.
We eten dus goed, slapen voldoende en bewaren de vrede onder elkaar.
Dus lieve moeders, maak u geen zorgen om uw teerbeminde kroost. U ziet het; Alles sal regtkom! ( citaat: Paul Kruger. Een goede avond, wel te rusten voor vannacht en tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten